نمای کرتین وال یوچنل برای زیبایی و نمای ساختمان استفاده می شود. نمای کرتین وال یوچنل، یکی از طرح های نمای شیشه ای کرتین وال از نوع فریم لس است. به همین خاطر به نمای کرتین وال یوچنل، نمای فریم لس یوچنل هم می گویند. در این مقاله قصد داریم در بین انواع مدل ها و طرح های نمای کرتین وال شیشه ای به طور اختصاصی در مورد نمای کرتین وال یوچنل صحبت کنیم.
نمای کرتین وال یوچنل چیست؟
نمای کرتین وال یوچنل از نوع شیشه های رفلکس است. نمای کرتین وال یوچنل علاوه بر زیبایی، عایق حرارتی، عایق صدا است. همچنین اجازه ی ورود حداکثر روشنایی و نور خورشید را به داخل ساختمان می دهد. در مدل کرتین وال یوچنل شیشه به شکل U در آورده می شود . به همین خاطر به نام نمای کرتین وال یوچنل u-channel معروف شده است .
با U شکل شدن شیشه در طرح کرتین وال یوچنل، شیشه به راحتی روی لامل و لقمه های مخصوص گلس هولدر glass holder قرار می گیرد. برای پر کردن فاصله ها از چسب سیلیکونی استفاده می شود. نمای کرتین وال یوچنل دارای پوشش آلومینیوم، سبک وزن است. عایق حرارتی و صوتی بودن نمای کرتین وال یوچنل، باعث محبوبیت این مدل نمای شیشه ای شده است.
مشخصات ظاهری نمای کرتین وال یوچنل
از مشخصات ظاهری نمای کرتین وال یوچنل می توان به یو شکل بودن آن اشاره کرد. جنس سیستم نمای نمای کرتین وال یوچنل از نوع گالوانیزه، استیل، آلومینیومی است. تفاوت نمای کرتین وال یوچنل با مدل های دیگر در نوع شیشه دو جداره بودن آن است. در شیشه ی دو جداره نمای کرتین وال یوچنل به جای استفاده از چسب پلی سولفات از چسب مخصوص سیلیکونی با ساختار دو جزئی استفاده شده است. چسب مخصوص سیلیکونی استفاده شده در نمای کرتین وال یوچنل دارای قدرت کشسانی بالا و قدرت چسبندگی بالا است.
اما سیستم نمای کرتین وال یوچنل دارای مقاومت و دوام بالا است و ضد زنگ زدگی است. در مدل نمای کرتین وال یوچنل لامل به صورت افقی و عمودی برای شبکه بندی سطح بیرونی استفاده می شود. برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل ها در بعضی از مدل های نمای کرتین وال از قطعات آلومینیومی پازلی شکل استفاده می شود. با این روش یک فضای U شکل ایجاد می شود که اسپیسر شیشه روی لقمه های پازلی شکل قرار می گیرد
با اتصال قطعات آلومینیومی پازلی شکل شیشه ها را روی لامل فیکس می شود. برای جلوگیری از زنگ زدگی در نمای کرتین وال یوچنل از ورق گالوانیزه گرم استفاده شده است.
همچنین فضای خارجی بین شیشه ها در مدل های دیگر کرتین وال مثل فیس کپ از در پوش و نگهدارنده پنج سانتی متری برای تثبیت شیشه استفاده می شود. اما در نمای کرتین وال یوچنل از پوشش آلومینیومی استفاده نشده است و یک فضای 2 سانتی متری دارد که با چسب مخصوص با دوام و مقاومت و چسبندگی بالا پوشیده می شود. همچنین دور تا دور شیشه کرتین وال یو چنل کانالی وجود دارد. هنگام جا انداختن شیشه به داخل لامل، شیشه با بست های مخصوص از یک طرف به داخل کانال و طرف دیگر به لامل پیچ می شود تا محکم نگه داشته شود. سیستم نمای کرتین وال یوچنل قابلیت نصب به صورت بازشو را هم دارد. شیشه های نمای کرتین وال یو چنل به صورت دو جداره و سه جداره نصب می شود.
مزایای نمای کرتین وال یوچنل
از مزایای نمای کرتین وال یو چنل می توان به یکنواخت بودن و یک دست بودن آن اشاره کرد. به علت عدم وجود درپوش، نمای کرتین وال یوچنل یک دست تر شده است. علاوه بر آن به علت استفاده از چسب های مخصوص و چسبندگی بالا پوشش و آب بندی کامل تری نسبت به انواع دیگر دارد. سطح خارجی نمای کرتین وال یوچنل هم به علت عدم استفاده از فریم، یک نواخت تر و هوا بندی و آب بندی استانداردی دارد. هزینه ی تمام شده ی کمتر، نمای کرتین وال یوچنل نسبت به نوع های دیگر، از ویژگی های نمای کرتین وال یوچنل است. تأمین نور و انرژی، زیبا سازی و تنوع رنگی بالا هم از مزایای نمای کرتین وال یوچنل است. عایق حرارتی، صوتی با دوام بالا را هم می توان از مزایای نمای کرتین وال یوچنل نام برد. نصب سریع و آسان هم از مزایای دیگر نمای کرتین وال یو چنل است که باعث شده، طرف داران زیادی پیدا کند. اندازه های 3 متری نمای کرتین وال یوچنل حمل و نقل آن را آسان کرده است. از دیگر مزایای کرتین وال یو چنل به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- مقاومت در برابر زلزله
- نصب آسان
- وزن کم
- مقاوم در برابر فشار باد
معایب نمای کرتین وال یوچنل
از معایب نمای کرتین وال یوچنل می توان به عدم امکان نصب در ارتفاع بیش از 20 متر است. به این ترتیب امکان نصب برای برج ها، آسمان خراش ها، ساختمان تجاری و ساختمان های مسکونی که ارتفاع بیش از 20 متر دارند مناسب نیست. توجه داشته باشید نمای کرتین وال یوچنل در اثر بارندگی و آلودگی دچار لک می شود. حفظ ظاهر و نگهداری نمای کرتین وال یو چنل بسیار اهمیت دارد و به صورت دوره ای و مرتب باید تمیز شود. به همین علت که نمای کرتین وال یو چنل نیاز به شستشوی و تمیز نگه داشتن مداوم دارد، در ارتفاع بیش از بیست متر توصیه نمی شود. تمیز نگه داشتن و شستشوی نمای کرتین وال یو چنل در این ارتفاع بسیار دشوار و حتی غیر ممکن است.
یکی دیگر از مواردی که می توان به عنوان معایب نمای کرتین وال یوچنل عنوان کرد، نیاز به نصاب ماهر برای نصب کرتین وال یوچنل است. علاوه بر نصاب ماهر برای انتقال بار و حمل و نقل نمای کرتین وال یو چنل و قاب و پنل هم باید طبق قواعد خاص خودش انجام شود. نصاب نمای کرتین وال یو چنل باید مهارت کامل داشت باشد و از چسب با کیفیت و مخصوص استفاده کند. همچنین دقت کامل برای نصب نمای کرتین وال یوچنل نیاز است. عدم رعایت اصول و قواعد نصب نمای کرتین وال یو چنل باعث می شود آب بندی و هوا بندی نمای کرتین وال یو چنل به درستی انجام نشود. همچنین استفاده از نصاب نا بلد باعث می شود به مرور زمان اجزای نمای کرتین وال یو چنل از هم جدا شود و نما از بین برود. از دیگر معایب نمای کرتین وال یو چنل این است که به طور متوسط باید بعد از ده سال تعویض شود.
اجرای نمای کرتین وال یوچنل
در قسمت های قبل اشاره کردیم برای اجرای نمای کرتین وال یوچنل نیاز به دقت و مهارت کامل است. در صورتی نصاب برای اجرای نمای کرتین وال یوچنل مهارت کافی نداشته باشد. از طرفی از چسب مخصوص استفاده نکند باعث می شود به مرور زمان نمای کرتین وال یوچنل از هم جدا شود و از بین برود. شما می توانید اجرای نمای کرتین وال یوچنل خود را به آریا سازوکار بسپارید. آریا سازوکار علاوه بر فروش انواع نمای شیشه ای، اجرای نمای شیشه ای را هم بر عهده می گیرد. کارشناسان آریا سازوکار با تجربه و دارای مهارت کامل هستند.
انواع نمای کرتین وال
نمای شیشه ای در طرح ها و مدل های زیادی عرضه می شوند. مدل ها و روش های نمای شیشه ای می توان به نمای شیشه ای کرتین وال، نمای شیشه ای فریم لس، نمای شیشه ای اپایدر، نمای شیشه ای بالکن اشاره کرد. در قسمت قبل به این نکته اشاره کردیم که هر نوع و روش نمای شیشه ای خود چندین طرح دارد. به طور کلی مزیت همهی انواع نمای کرتین وال طول عمر بالا، عایق صوتی و حرارتی است. تفاوت انواع نمای کرتین وال در نمای خارجی آن است. اما انواع نمای کرتین وال را در این قسمت مورد بررسی قرار می دهیم:
- نمای کرتین وال فیس کپ face cap : در این نوع از انواع کرتین وال لامل ها به دو صورت افقی و عمودی نصب می شود. بعد از آن نمای کرتین وال فیس کپ در فضای ما بین این لامل ها قرار داده می شود. در آخر هم در پوش های cap یا همان مصالح و اتصالات مخفی با دماغه ی شیشه فیکس می شود. عرض درپوش های کرتین وال فیس کپ نهایتاً 5 سانتی متر است. درپوش های نمای کرتین وال فیس کپ؛ می تواند در اشکال گرد، مستطیل، دوکی باشد ولی طول و عمق متفاوت دارند.
- نمای کرتین وال فریم لس Frameless : در این مدل دیگر از در پوش استفاده نمی شود اما به جای آن از چسب استراک چرال برای تثبیت شیشه در بین فضای لامل ها استفاده می شود. بعد از آن برای مدول کردن لامل ها و شیشه از کلاف های آلومینیومی قرار می گیرد تا فضای بین لامل ها فیکس شود.
- نمای کرتین وال سمی فریم لس Semi frameless : در این نوع نمای کرتین وال، برای یکی از جهات افقی یا عمودی در پوش و در جهت دیگر لاستیک یا چسب شیشه استفاده می شود. این نوع را می توان ترکیبی از دو نوع کرتین وال فیس کپ و کرتین وال فریم لس نامید.
سخن آخر
همان طور که گفته شد نمای کرتین وال یوچنل مزیت های مثل زیبایی، مقاومت و دوام بالا و عایق حرارتی و صوتی بالا دارد. نمای کرتین وال یو چنل نیاز به تمیز کاری و شستشوی مداوم دارد. اما حساسیت نصب نمای کرتین وال یوچنل بسیار بالا است. شما باید آن را به یک نصاب با مهارت و تجربی بالا بسپارید. شما می توانید قبل از خرید و نصب نمای کرتین وال یوچنل با کارشناسان آریا سازوکار مشورت کنید و بعد آن را خریداری کنید. آریا سازوکار به صورت تضمینی و همراه با گارانتی و خدمات پشتیبانی نمای کرتین وال یوچنل را به فروش می رساند و نصب و اجرای نمای کرتین وال یو چنل را بر عهده می گیرد.