از جمله مهمترین قسمت هر ساختمان پنجره های موجود در آن می باشد، زیرا معمولا پنجره ها در قسمت بیرونی بوده و در معرض دید قرار دارند. امروزه انواع مختلفی از پنجره ها وجود دارد، یک نمونه از آن پنجره کرتین وال می باشد که در این مقاله به صورت خلاصه به بررسی آن پرداخته می شود.
پنجره کرتین وال
هر بنای ساختمانی شامل یک نمای خارجی و یک نمای داخلی است که هر کدام با روش های متفاوتی از گذشته تا به حال زیبا سازی شده اند. امروزه روش های جذاب و خاصی برای زیبا سازی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد که بیشتر به نمای خارجی ساختمان توجه دارند. یکی از روش های زیبا سازی نمای خارجی ساختمان، نمای کرتین وال (Curtain wall) است که می توان آن را دیوار پرده ای ترجمه کرد. شاید بتوان گفت مقصود از این نامگذاری نمایی است که به استحکام دیوار و به سبکی پرده باشد. کرتین وال ها انواع مختلفی دارند که کرتین وال شیشه ای پرکاربرد ترین و متداول ترین نوع آن است. هر کرتین وال شامل 2 بخش استراکچر و متریال اصلی است. در کرتین وال شیشه ای ابتدا استراکچری با جنس عموما آلومینیومی نصب می شود. سپس بر روی این استراکچر شیشه (در انواع کرتین وال ممکن است متریال متفاوت استفاده شود) نصب می شود. پس از مرحله نصب شیشه، نوبت به مرحله عایق کاری می رسد که با پلاستیک های مخصوص و به طور دقیق انجام می شود. به همین خاطر کرتین وال شیشه ای یک عایق بسیار خوب صوتی، حرارتی و رطوبتی است. همچنین کرتین وال ها وزنی را از جانب ساختمان تحمل نمی کنند و به همین خاطر می توان از متریال مختلفی همانند شیشه در آن ها استفاده کرد. گروه فنی مهندسی ساز و کار با بهره گیری از نیروی کارآزموده و همچنین استفاده از تکنولوژی روز دنیا، آماده اجرای انواع پروژه های کرتین وال شیشه ای در ساختمان های متفاوت می باشد.
معرفی پنجره کرتین وال
این نوع پنجره ها از جنس شیشه و پروفیل آلومینیوم ساخته می شوند و به صورت کلی در ساختمان های مرتفع کاربرد فراوان دارند، زیرا بسیار سبک بوده و زمان کمی برای ساخت آنها در مقایسه با سایر روش ها نیاز است. این پنجره ها به صورت های مختلفی ارائه می شوند که شامل: کاملا ثابت، عایق در برابر آب و قابلیت تحمل بار بالا شده و نکته مهم در اجرای این سازه ها در شرایط مختلف آب و هوایی، توجه به انبساط و انقباض آنها است که در پایداری و عمر آنها بسیار تاثیرگذار می باشد. سایر قسمت های این پنجره ها در کارخانه ساخته می شوند و در محل ساختمان به هم متصل می گردند که این امر سبب راحتی در اجرای آنها بوده و زمان مورد نیاز را بسیار کاهش می دهند.
ویژگی های پنجره های کرتین وال
مزایا: به صورت کلی می توان مزایای پنجره کرتین وال را به شرح زیر بیان کرد:
- سبک بودن و اجرای آسان این روش در مقایسه با سایر روش ها و امکان نصب لولا و باز شدن در حالت های مختلف
- مقاوم بودن این سازه ها در برابر نیرو های خارجی (نیروی باد و زلزله)
- قابلیت عایق بودن بالایی دارند و هدر رفتن انرژی را کاهش داده، به همین دلیل سبب کاهش هزینه ها می شوند.
- مقرون به صرفه بودن این روش در برابر سایر روش ها از جمله سنگ کاری
- انعطاف پذیر بودن این سازه ها از لحاظ ابعادی که می توان اندازه های کوچک تا بزرگ را ایجاد کرد.
- استفاده از شیشه چند جداره در این پنجره ها سبب عبور موثر و مناسب نور شده و بنابراین به لوازم روشنایی کمتری نیاز است و سبب ذخیره سازی انرژی می شوند.
- امکان استفاده از رنگ های مختلف در پروفیل آلومینیومی
معایب: به صورت کلی مهمترین عیبی که می توان برای این نوع پنجره ها در نظر گرفت نیاز به دانش بالا در زمینه ساخت یراق آلات این نوع سازه ها می باشد و همچنین نیروی ماهر برای نصب و نگهداری این پنجره ها نیاز است که در صورت مرتفع بودن ساختمان ها باید از تجهیزات مناسبی برای نصب استفاده شود.
در زمان کنونی سعی می شود از روش های جدیدی در زمینه های مختلف استفاده شود، زیرا این روش های جدید، می توانند مزایای زیادی به همراه داشته باشند. پنجره کرتین وال یک تکنولوژی جدید و مدرن می باشد و به دلیل داشتن مزایای فراوان، کاربرد زیادی دارد و در میان معماران بسیار مشهور و محبوب می باشند، زیرا نمای زیبا و مدرنی ایجاد می کنند.