آموزش ساخت درب و پنجره آلومینیومی نیاز به اطلاعات کافی درباره انواع پروفیل آلومینیوم دارد. به طور کلی برای آموزش ساخت درب و پنجره آلومینیومی لازم است از مراحل پایه یعنی انتخاب متریال ابتدایی، موضوع را بررسی کنیم. همچنین در نظر داشته باشید که آموزش ساخت درب و پنجره آلومینیومی از این لحاظ اهمیت دارد که این نوع از درب و پنجرهها دارای خصوصیتهای مهمی هستند که میتوانند به عنوان بهترین گزینه برای پیادهسازی در ساختمانها مورد استفاده قرار بگیرند. برای مثال تنوع رنگ و فرم در پنجرههای آلومینیومی، بسیار زیاد است و انواع یراق آلاتی که برای آنها استفاده میشوند، گسترده بوده و نحوه باز و بسته کردن این نوع دربها و پنجرهها متنوع است. تمام این موارد باعث میشوند که درب و پنجرههای آلومینیوم، پر طرفدار باشند و بسیاری از پیمانکاران، از آنها در ساختمانهای مختلف استفاده کنند. با این حساب اطلاعات درباره آنها، مفید است چرا که بازار فروش، تضمین شده است. غیر از نکاتی که نام بردیم با مطالعه این مطلب، اطلاعاتی بدست میآورید که چشم انداز دقیقتری از انواع درب و پنجرهها به شما میدهد تا در آینده بتوانید برای انتخاب نوع درب و پنجره ساختمان خود، تصمیم بهتری اتخاذ کنید.
آموزش ساخت در و پنجره آلومینیومی
آموزش ساخت در و پنجره آلومینیومی در این مرحله به بررسی درب و پنجرههای آلومینیوم ترمال بریک میرسد. درب و پنجرههای آلومینیوم ترمال بریک، برای رفع ایرادات آلومینیوم ساده، ابداع شدند. گفتیم که درب و پنجرههای آلومینیوم که در گذشته استفاده میشدند، عایق مناسبی برای گرما و صدا نبودند و دلیل آن به صورت عمده، یراق آلات این نوع از پنجرهها بود. در پنجرههای آلومینیوم ترمال بریک از تیغههای پلی آمید برای اتصال استفاده میشود. پلی آمید دارای خواص مکانیکی است که در برابر گرما، صدا و رطوبت، عایق میگردد. با این حساب، متوجه شدیم که پلی آمید از انتقال گرما از سطحی به سطح دیگر، جلوگیری میکند. این نکته بسیار حائز اهمیت است چرا که بسیاری از موارد اتلاف انرژی از طریق پنجرهها اتفاق میافتد. حال با استفاده از آلومینیوم ترمال بریک برای درب و پنجرههای ساختمان، در فصل سرما از انتقال گرما و در فصل گرما از انتقال برودت به خارج، جلوگیری میکنیم که همین کار به میزان چشمگیری، به صرفه جویی در مصرف انرژی، کمک میکند.ساخت در و پنجره آلومینیومی پس از انتخاب جنس یا همان متریال، به مرحله انتخاب بازشوها میرسد. البته همانطور که حدس میزنید، آموزش ساخت در و پنجره آلومینیومی به آسانی ممکن نیست و لازم است که با حضور در کارگاهها یا کارخانههای مربوط و گذراندن مدتی به عنوان کارآموز، با مراحل کار به خوبی آشنا شوید و تکنولوژی جدید در این باره را هم یاد بگیرید. با این حال در اینجا میتوانیم بگوییم که مرحله دوم در آموزش ساخت در و پنجره آلومینیومی، انتخاب یراق آلات و نوع باز و بسته شدن آنها است و همانطور که گفتیم نوع آنها بسیار گسترده بوده و بسته به کاربرد در و پنجره و سلیقه مشتری انتخاب میشود. تعدادی از بازشوها را نام میبریم:
- پنجرههای لولایی (tilt)
- پنجرههای دو حالته (turn-tilt)
- پنجرههای کلنگی
- پنجرههای کشویی (slide)
- پنجرههای محوری (pivot)
- پنجرههای آکاردئونی یا تاشو
- پنجرههای واگنی
- و …
وقتی که نوع بازشو درب و پنجره، انتخاب شد، در هر گوشه از فریمهای درب و پنجره، از لاستیکهای EPDM استفاده میشود تا بیشترین حد ممکن، پنجره عایق و اصطلاحاً آب بندی شود. سپس قطعات درب و پنجره در بسته بندیهای خاصی قرار میگیرند و به کمک جرثقیل به وانهای آنودایزینگ منتقل میشوند. این مرحله آنودایزینگ یا اصطلاحاً پیش رنگ نام دارد. بستههای پروفیل برای مدتی مشخص در وانها، غوطه ور میمانند و بعد خارج شده، خشک میشوند تا برای رنگآمیزی آماده گردند.
اجازه بدهید با دسته بندی کردن انواع درب و پنجرههای آلومینیوم، به شکلی منظمتری آنها را مطالعه کنیم. از نظر جنس، درب و پنجرههای آلومینیوم به سه دسته تقسیم میشوند:
- آلومینیوم ترمال یا ساده
- آلومینیوم ترمال بریک یا عایق
- چوب آلومینیوم یا ALU-WOOD
دو نوع اولی که نام بردیم در کشور ما بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و پر طرفدار هستند. حتماً در ساختمانهای قدیمی، انواعی از درب و پنجرههای آلومینیوم ساده را مشاهده کردهاید. این نوع از درب و پنجرهها دارای حالت عایق نبودند و به طور کلی باعث اتلاف انرژی زیادی در فصل سرما میشدند که به ناچار نیاز به انواع درزگیرها داشتند. همچنین درب و پنجرههایی که از نوع آلومینیوم ساده بودند، عایق صوتی هم نبودند و در حال حاضر به هیچ وجه برای ساختمانها در شهرهای بزرگ و شلوغ، مناسب نیستند. بنابراین امروزه، استفاده از آنها در ساختمانهای استاندارد، منسوخ شده است. هر چند در برخی مواقع درب و پنجرههای آلومینیوم ساده با استفاده از شیشههای دو جداره، پیادهسازی میشوند، بازهم قابلیت بهتر و متفاوت تری نسبت به نوع تک جداره ندارند؛ چرا که در نوع نصب و یراق آلات آنها، با انواع قدیمی، تفاوتی وجود ندارد.
ساخت درب و پنجره آلومینیومی
ساخت درب و پنجره آلومینیومی چگونه است؟ اگر قصد دارید درب و پنجره های آلومینیومی را در خانه خود به کار ببرید و از آن بهره مند شوید، ممکن است بخواهید بدانید که آنها چگونه ساخته شده اند. به وسیله درب و پنجره های آلومینیومی، پنجره ها و درهایی را خواهید داشت که دارای استحکام، عایق بندی بسیار بالا و دوام تقریبا مادامالعمر هستند. بخش زیادی از این مزایا به فرآیند تولید پروفیل های آلومینیومی مربوط می شود. هنگامی که طراحان، این پنجره ها و درها را تولید می کنند، باید آلومینیوم را اکسترود کنند. این فرآیندی به نحوی است که در آن یک قطعه آلومینیوم خام (به نام بیلت) را با کمک حرارت و فشار بسیار زیاد تبدیل به همان چیزی که نیاز دارید می کنند. پس از آن، فرآیندهای دیگری شروع می شود که آن قطعه فلز خام را به پنجره یا در مدنظر شما تبدیل کند.
در و پنجره های آلومینیومی از طریق فرآیندهای پیشرفته ای تولید می شوند. در ابتدا، شما می توانید آلومینیوم را به کمک حرارت دادن آن بر روی یک پرس اکستروژن، اکسترود کنید. بعد از این مرحله آن را از یک قالب عبور می دهید و آن را تحت یک سری دستگاه ها و فشارهای مختلف، به شکلی که می خواهید در می آورید و آن را خم می کنید. در نتیجه، یک قاب فلزی آلومینیومی خواهید داشت که بسیار قوی و بادوام است. در مرحله بعد، قاب های آلومینیومی را آماده می کنید و آنها را تمیز می کنید تا پروفیل ها برای رنگ آمیزی آماده شوند. رنگ آمیزی هم که به پایان رسد، ساخت درب و پنجره آلومینیومی شما با موفقیت انجام شده است. با در و پنجره آلومینیوم اختصاصی می توانید در وب سایت آریا سازوکار آشنا شوید. آریا سازوکار عرضه کننده پنجره و درب های آلومینیومی چون درب آلومینیومی سرویس بهداشتی، درب آلومینیومی بالکن، پنجره آلومینیومی کشویی و... با بهترین پروفیل و متریال است.
مراحل ساخت درب و پنجره آلومینیومی
مرحله بعدی مربوط به واحد رنگ است که پروفیلهای آنودایز شده روی نوار نقاله قرار میگیرند و وارد کابین رنگ پاشی میشوند. در این کابین رنگ پودری به پروفیلها پاشیده میشود و نوار نقاله آنها را به کوره انتقال میدهد. در کوره، بر اساس نوع رنگ و پروفیل، زمان و میزان حرارت مشخص میشود تا رنگ، بر روی قطعات ثابت گردد.
مرحله بعدی به عهده واحد برشکاری میباشد که قطعات پروفیل را بر حسب نیاز و طراحی، با استفاده از محاسبات کامپیوتر، برش میدهد. این قطعات برش داده شده به واحد فرزکاری میروند و برای رفع ایرادات و تمیزکاری، فرز میشوند. سپس پروفیلها مورد شیار زنی، پرس کاری و سوراخ کاری قرار میگیرند. بالاخره در قسمت مونتاژ است که قطعات، به هم متصل میگردند. این اتصالات با کمک پیچهای آهنی انجام میشوند که قطعات را به هم پانچ میکنند.
این مراحلی که نام بردیم برای ساخت درب و پنجرههای آلومینیومی از نوع ترمال بریک، انجام میشوند. هر کارگاه یا کارخانه از مواد اولیه خاص با فرمول خاص خود استفاده میکند و ماشین آلات و خط تولید متفاوتی دارد. با کمک کارشناسان در این زمینه میتوانید بهترین درب و پنجرهها را برای ساختمان خود انتخاب کنید. قطعاً میدانید که انتخاب درب و پنجره برای ساختمان، نیاز به دقت و تحقیق زیادی دارد چرا که مستقیماً بر مواردی همچون زیبایی، امنیت و صرفه جویی در انرژی تأثیر میگذارد.برای کسب اطلاع از انواع محصولات آلومینیومی موجود در بازار و یادگیری بیشتر در باره ساخت درب و پنجره های آلومینیومی با مشاورین ساز و کار تماس بگیرید.