امروزه بیشتر پنجره ها به صورت دوجداره تولید می شوند به همین دلیل تعداد تولیدی های شیشه دوجداره هر روزه رو به افزایش است و همین امر سبب شده این شیشه ها در کارگاه های غیر استاندارد یا به صورت دستی نیز تولید شود اما نکته مهم در تهیه این شیشه های دوجداره، استفاده از مواد صنعتی و استاندارد می باشد که نقش به سزایی در کیفیت محصول خواهد داشت. استفاده از شیشه های دو جداره یکی از بهترین روش ها برای بهینه سازی مصرف انرژی می باشد، شرکت هایی که به صورت صنعتی اقدام به تولید شیشه دو جداره می کنند در کنار آن تمامی خدمات شیشه مربوط به شیشه در اندازه ها، ضخامت و ابعاد متفاوت را نیز انجام می دهند. در واقع شیشه دو جداره از دو جام شیشه ای در ضخامت های مختلف تشکیل شده که این دو جام به صورت موازی و هم اندازه رو به روی هم قرار گرفته اند و همین طراحی سبب شده که عایق خوبی در برابر گرما، سرما و صدا باشند و آرامش و زیبایی به محیط ببخشند. برای تهیه شیشه دوجداره با کیفیت بالا و اطلاع از قیمت شیشه به فروشگاه اینترنتی ساز و کار مراجعه کنید.
متریال مورد استفاده در تولید شیشه دوجداره به صورت صنعتی
همان طور که گفته شد در تولید شیشه دوجداره به صورت صنعتی، مواد اولیه تشکیل دهنده آن بسیار مهم است که در زیر به معرفی برخی از آن ها می پردازیم:
- شیشه خام: این شیشه ها همان دو شیشه ای می باشد که به صورت موازی رو به روی هم قرار داده شده و به وسیله اسپیسر از هم فاصله گرفته اند، ایجاد این فضا برای کارایی بهتر پنجره بسیار مهم است.
- اسپیسر: این وسیله که به فاصله انداز نیز معروف است در اغلب موارد از جنس آلومینیوم می باشد و در سایز ها و ضخامت های گوناگونی می توان آن را تولید کرد، کار اصلی اسپیسر ایجاد فضا بین دو شیشه بیرونی و داخلی و رطوبت گیری می باشد. این وسیله را متناسب با شیشه توسط دستگاه برش می زنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله تولید کننده اسپیسر شیشه دوجداره را مطالعه فرمائید.
- رطوبت گیر: یکی از مهم ترین عوامل تخریب شیشه دوجداره رطوبت است که برای جلوگیری از آن می توان از مواد رطوبت گیر مانند سیلیکاژل استفاده کرد، سیلیکاژل ماده خوبی برای جذب آب، الکل و ... است. در بین شیشه های دو جداره حدودا 10% هوا وجود دارد که همین امر باعث ایجاد رطوبت می شود به همین خاطر از این مواد در داخل اسپیسر استفاده می کنند تا رطوبت شیشه های دوجداره جذب شود.
- گاز آرگون: تزریق گاز نجیب بین فواصل شیشه ها، عملکرد شیشه دوجداره را نسبت به عایق بندی صوتی و حرارتی بیشتر می کند.
- چسب پلی سولفاید: این چسب بین دو شیشه به صورت دو رنگ سفید و مشکی که با نسبت 10 به 1 مخلوط می شوند، تزریق می شود.
فرآیند تولید شیشه دوجداره صنعتی
فرآیند کلی تولید شیشه دوجداره به صورت صنعتی به شرح زیر است:
- بریدن اتوماتیک شیشه: اندازه ها توسط نرم افزار بهینه سازی می شوند تا ضایعات به حداقل برسند.
- سوراخ کردن سطوح اسپیسر
- تزریق مواد مخصوص به منظور رطوبت گیری
- شستشوی شیشه: با آب شیشه را سختی گیری کرده و کامل شسته می شود.
- خشک نمودن شیشه
- تزریق گاز آرگون: به صورت کاملا اتوماتیک گاز آرگون به فضای بین شیشه ها تزریق می شود.
- تزریق چسب پلی سولفاید: درزبندی ثانویه توسط این چسب می باشد و منافذ را پر می کند.